Ett urval av offentliga arbeten
Varden 2024
Arve Beheim Karlsenvart over tid utsett for mobbing, vald og rasisme. Seint fredag kveld 23. april 1999 vart Arve jaga av to jamaldringar som ropa rasistisk motiverte drapstruslar etter han. Tidleg om morgonen måndag 26. april vart Arve funnen død iSogndalselvi.
I år er det25 år sidandennehendingaskakaheile landet.I den anledning skal det avdukast eit minnesmerkesom skal ståved Sogndalselva. Minnesmerketbeståravein skulptur laga av kunstnar Tobbe Malmog eit diktskriveav forfattar Brynjulf JungTjønn.
Johanne sitt tre. 2022
Den 10 augusti invigdes Johanne sitt tre. Jag fick uppdraget att laga en skylt till den plats där det Japanska körbärsträdet är planterat till minne avJohanne Zhangjia Ihle-Hansen.
Johanne blev dödad av sin egen bror som samma dag gick till angrepp motAl-Noor-moskeen i Bærum
I samband med detta har Johannas mammaEllen Ihle-Hansen fått smitt en ros och därmed varit delaktig i skapandeprocessen
Claude Monet punkten. 2020
I anledning 125-års jubileet «Claude Monet i Sandvika 1895-2020», som markeres i disse dager (f.o.m. 15. februar t.o.m. 26. mars 2020), har Sandvika fått to splitter nye kunstverk.
«Claude Monet i Sandvika 1895-2020» av Tobbe Malm
Den nye skulpturen i Løkkehaven i Sandvika, som ble avduket av kultursjef Berit Inger Øen, lørdag 15. februar 2020, er utformet av kunstner og smed Tobbe Malm (1960). Skulpturen er laget i anledning Bærum kommunes 125 års jubileum «Claude Monet i Sandvika 1895-2020».
Malm er en autodidakt kunstner, opprinnelig utdannet sosionom. Han har i perioden 1990-2018 tatt en rekke kurs i modellering og metallgestaltning. Malm ble født og vokste opp i Norberg i Sverige, et sted kjent for sin gruve og jern industri. Han kom til Norge i 2009 og har siden da drevet smien på Bærums Verk, der han er en del av et kunstnerkollektiv og Galleri SOOT.
I utarbeidelsen av sine skulpturer benytter Malm seg delvis av tradisjonell smedteknikk, der han med ild og hammerslag former materialet i sitt arbeid som skulptør. Malms kunstnerskap henter sin styrke fra emosjoner og iboende fortellerglede. Han kombinerer refleksjoner av vår tid med uttrykk som går tilbake til oppveksten i jernindustriens Norberg.
FNs bærekraftsmål No. 14 Livet under vann.
Miljøvalen 2022
Kunstner Magnus Robbestad, Jan Peter Hegg og Tobbe Malm arbeider sammen med ungdom fra Etter skoletid/ 5. trinn Storøya skole og Fornebupiloten for å lage skulpturen Miljøhval. Dette er et kunstprosjekt for å bevisstgjøre dagens og kommende generasjon på miljøutfordringene i havet. Prosjektet er inspirert av tragedien med hvalen som endte sitt liv i 2017 med over 30 plastposer i magen. Vår kunsthval skal bestå av kun «friske» elementer fra havet. Materialene er glass og metall. Utendørsskulpturen «Miljøhvalen» skal pryde flytårnområdet på Fornebu.
Arbeidet pågår våren 2022 og avdukes under Fornebudagene 7.-12. juni.
Konstverket har fått en permanent placering på Solvik bo og behandlingssenter på Høvik
Karl Johans gate 6. 2018
Utsmyckning av entré till Karl Johans gate 6. 1832-83
Från vitt och torrt till rått och unikt